Grote Rit naar Mechelen

Op 9 september rijden we onze “grote” clubrit richting Mechelen, de stad van de Maneblussers.
Volgens een legende dachten de Mechelaars in 1687 verkeerdelijk dat hun Sint-Romboutstoren in brand stond. Tijdens het blussen verscheen de maan echter tussen de wolken en de rossige “brand”gloed verdween. Men probeerde in feite de maan te blussen. Vandaar hun roepnaam maneblussers.

Na een rit van respectievelijk een 100-tal en een 75 km komen we in 2 groepen rond 12 uur aan in Brouwerij “Het Anker”, wereldbefaamd om zijn Gouden Carolusbier. De brouwerij bestaat sinds 1471 en is daarmee één van de oudste van België. Het Gouden Carolusbier bestaat in verschillende varianten ,waarvan het meest befaamde de Gouden Carolus Classic, dat in 2012 the World Beer Award won als één van de beste 7 bieren ter wereld wegens “zijn volle en rijke geur van stroop en toffee, krachtig maar toch zacht, met rijke fruitsmaken en een lange, warme nasmaak”.
Zij die opteren voor stoofvlees vinden deze smaken erin terug, de viseters zullen een glaasje moeten bestellen en nadien pogen in rechte lijn de resterende 60 km heelhuids door te komen.
Diezelfde ingrediënten zijn ook terug te vinden in hun even bekende whisky. Amateurs moeten dus een rugzak meenemen.

Mechelen is een moderne stad geworden met als andere bezienswaardigheden:
- Sint Romboutstoren (1452-1520) www. sintromboutstoren.mechelen.be
- Groot begijnhof https://toerisme.mechelen.be/nl/groot-begijnhof
- Plankendaelzoo https://www.planckendael.be
- Speelgoedmuseum www.speelgoedmuseum.be
- Technopolis https://www.technopolis.be

Tot 9 september. Vergeet niet in te schrijven voor eind augustus en je bijdrage van 15 euro over te schrijven op de rekening van de club BE17 7370 1661 3921.